logo
  • Home
  • Revista
  • Magazin

Fermierul ONLINE ISSN 1843-0821 | Director: Emil Grasu | email: redactia@fermierul.ro

logo

Legume mai putin folosite - Bobul de gradina

Written by Admin on 20 March 2004. Posted in Agricultura

Bobul de gradina (Vicia faba) are doua varietati, si anume: var. minor - bobul mic - recomandat pentru cultura mare in camp si var. major - bobul mare - cultivat in gradinile de legume.
Bobul are intrebuintari multiple.
Astfel, in alimentatia omului se folosesc pastaile tinere, semintele verzi si uscate, ajunse la maturitate, iar, uneori, chiar frunzele, preparate sub diferite forme: salate, supe, ciorbe, soteuri, mancare, creme.

Continue Reading

Daunatorii culturilor de legume - Diptere

Written by Admin on 20 March 2004. Posted in Agricultura

Daunatorii culturilor de legume - Diptere
 
Dipterele reprezinta un grup de daunatori frecvent intalnit la culturile de legume. Cunoscute popular sub numele de muste, ele sunt raspandite in toate regiunile tarii.

Dintre cele mai pagubitoare genuri si specii, la legume se semnaleaza: 
- musca verzei - Delia brassicae - Bche.
- musca cepei Delia antiqua - Meig.
- musca usturoiului Suillia lurida - Meig
- musca morcovului Psila rosae - F.
- musca telinei Piophyla heraclei - L.
- musca sparanghelului Platyparea poeciloptera - Schr.
- musca plantulelor Phorbia platura - Meig.

Continue Reading

Preparate traditionale din lapte de oaie si capra

Written by Admin on 20 March 2004. Posted in Agricultura

Preparate traditionale din lapte de oaie si capra
 

Preg[tirea produselor traditionale din lapte de oaie si capra reprezinta adevarate indeletniciri, indeosebi in unele zone montane (Bran, Sibiu, Vaideieni, Vrancea, Piatra-Neamt etc.).

Va prezentam in continuare modul de preparare al principalelor produse obtinute din lapte de oaie si capra (separat sau in amestec).  

Casul dospit

Pentru prepararea casului dospit, dupa inchegare, laptele se desprinde usor cu mainile de pe peretii cazanului si se marunteste bine pana la marimea bobului de mazare, timp de 10 minute, pentru scoaterea zerului, dupa care se amesteca usor inca cca 5 minute.

Continue Reading

More Articles ...

  • Cum aparam pomii de brumele tarzii?
  • Lucrari agricole de sezon
  • Rase de gaini mixte
  • Primavara in vie si crama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Categorii

  • Agricultura (86)
  • Agricultura Ecologica (11)
  • Agricultura in Lume (2)
  • Legislatie (0)
  • Fonduri europene (0)
  • Cercetare Stiintifica (0)
  • Targuri (0)
  • Industria Alimentara (7)
  • Viata culturala (37)
  • Asociatii (0)
  • Integrare Europeana (0)
  • Consultanta Agricola (0)
  • Stiri MAPDR (0)
  • Economie Agrara (0)
  • Caleidoscop (0)