logo
  • Home
  • Revista
  • Magazin

Fermierul ONLINE ISSN 1843-0821 | Director: Emil Grasu | email: redactia@fermierul.ro

logo

Afumarea produselor animaliere

Written by Admin on 17 November 2003. Posted in Industria Alimentara

Afumarea produselor animaliere

Una din posibilitatile de conservare a produselor animaliere - carnuri, slanina, cascaval - o constituie afumarea. In plus, fumul imprima produselor animaliere un aspect, miros si gust placut si atractiv.

Lunile de iarna constituie perioada cea mai indicata pentru efectuarea afumaturilor, diferenta de temperatura din instalatii si exterior asigurand un tiraj corespunzator fumului.

Instalatiile de afumare se pot realiza din materialele existente in orice localitate: scanduri, butoaie din tabla, din lemn sau tuburi de ciment.
In general, afumatoarea se compune dintr-o sursa de fum si un spatiu de depozitare a produselor destinate acestui proces.

Continue Reading

Plante aromatice si condimentare: Leusteanul

Written by Admin on 06 November 2003. Posted in Industria Alimentara

Plante aromatice si condimentare: Leusteanul

Leusteanul (Levisticum officinale Koch.) se cultiva pentru frunzele si semintele sale intrebuintate in arta culinara.

Este o planta perena de cultura, originara din sudul Europei, cunoscuta din cele mai vechi timpuri.

Leusteanul este o planta glabra, robusta, lucitoare si atinge inaltimea de 1 - 2,5 m. Toate partile plantei prezinta o aroma specifica.

Continue Reading

Cartofii - conditionare, depozitare, pastrare

Written by Admin on 06 November 2003. Posted in Industria Alimentara

Totul despre conditionarea si pastrarea cartofilor in gospodarie

Pastrarea cartofilor este la fel de importanta ca si producerea lor. Tuberculul de cartof contine cca 75% apa, datorita acestui fapt se imbolnaveste foarte usor in timpul pastrarii de asa numitele boli de pastrare: putregaiul umed, putregaiul uscat, putregaiul datorat manei cartofului etc. 

Cartoful insa si-a construit, in decursul timpurilor, si unele insusiri pozitive, care sa-i asigure o oarecare rezistenta la pastrare. Sa vedem care sunt acestea.

Continue Reading

More Articles ...

  • Pastrarea legumelor radacinoase
  • Pastrarea legumelor
  • PASTRAREA STRUGURILOR
  • PASTRAREA CALITATII LAPTELUI
  • 1
  • 2
  • 3

Categorii

  • Agricultura (86)
  • Agricultura Ecologica (11)
  • Agricultura in Lume (2)
  • Legislatie (0)
  • Fonduri europene (0)
  • Cercetare Stiintifica (0)
  • Targuri (0)
  • Industria Alimentara (7)
  • Viata culturala (37)
  • Asociatii (0)
  • Integrare Europeana (0)
  • Consultanta Agricola (0)
  • Stiri MAPDR (0)
  • Economie Agrara (0)
  • Caleidoscop (0)