Legume mai putin cultivate - Andivele
Andivele, cunoscute in alte tari sub denumirea de cicoare Witloof sau cicoare de Bruxelles, se obtin prin fortarea in anumite conditii a radacinilor ingrosate ale plantelor de cicoare de vara (Cichorium intybus var. foliorum - Bischoff).
Originara din Europa Centrala si bazinul mediteraneean unde creste in stare salbatica, cicoarea a fost cultivata in vederea fortarii inca din secolul al XIX-lea in Belgia, in prezent fiind cunoscuta pe toate continentele.
La noi in tara este putin extinsa, cu precadere in jurul marilor orase.
Andivele sunt legume ce se consuma in stare cruda, ca salate sau gatite intr-o gama variata de preparate culinare, cu gust foarte placut.
Originara din Europa Centrala si bazinul mediteraneean unde creste in stare salbatica, cicoarea a fost cultivata in vederea fortarii inca din secolul al XIX-lea in Belgia, in prezent fiind cunoscuta pe toate continentele.
La noi in tara este putin extinsa, cu precadere in jurul marilor orase.
Andivele sunt legume ce se consuma in stare cruda, ca salate sau gatite intr-o gama variata de preparate culinare, cu gust foarte placut.