Inceput de primavara in legumicultura
Dupa cum se stie, activitatea in legumicultura este, in general, continua in tot cursul anului, intr-un sector sau altul.
In aceasta perioada, daca terenul este zvantat, putandu-se intra cu utilajele, se incepe pregatirea patului germinativ pentru infiintarea culturilor din prima urgenta.
Pregatirea terenului consta in maruntirea si afanarea pamantului cu grapa pe o adancime de 5 - 8 cm, aplicarea ingrasamintelor chimice pe baza de azot in doze orientative de 100 - 150 kg/ha, erbicidarea cu produse specifice culturilor care se vor infiinta pe terenurile respective.
In aceasta perioada, daca terenul este zvantat, putandu-se intra cu utilajele, se incepe pregatirea patului germinativ pentru infiintarea culturilor din prima urgenta.
Pregatirea terenului consta in maruntirea si afanarea pamantului cu grapa pe o adancime de 5 - 8 cm, aplicarea ingrasamintelor chimice pe baza de azot in doze orientative de 100 - 150 kg/ha, erbicidarea cu produse specifice culturilor care se vor infiinta pe terenurile respective.